2024 kevad algas kuumalt!

Maikuud on vaevalt olnud nädalake, kuid rattakalendris on nii mõnedki võistlused juba ajalugu. Porter Racingu noored on näidanud teravat minekut olenemata sellest millise rattaga parajasti sõidetakse. Aga alustame hooaja algusest.
Keilas sõideti aprilli viimasel nädalavahetusel maastikurattakrossi XCO sarja avaetapp. Tütarlaste noorimas vanuseklassis N10 ei jätnud teistele erilist võimalust meie klubiga sügisel liitunud Karolina Lilenbach. Veenev esikoht tehnilisel raja tuli üle kaheminutise eduga järgmise tüdruku ees.

M16 klassis näitas oma võimu Hugo Hendrik Orav, kes esimesel ringil üsna alguses peale pisikest tehnilist äpardust langes startijate seas eelviimaseks. Ringi lõpuks oli Hugo juba esimestel sabas ja teise ringi lõpetas Hugo juba sõitjaterivi ees. Kolmandal ringil hoog ainult kasvas ja lõpuks tuli võit kahekümnesekundilise eduga järgmise ees.

Veidi üle minuti hiljem, kohtadel 5.-8. lõpetasid üksteise kannul Mihkel Arro, Egert Tammeleht, Kristo Õruste ja Marten Konga.

Nädal hiljem toimus kevadises Viljandis Bosch rattamaratonide sarja esimene etapp. Päev varem, laupäeval, aga said osad noored võistelda Viljandi ümbruse teedell Filter karikasarja I etapi raames. Lühemal, 67 km distantsil jõudsid esikolmikusse mitmed meie noored. Hugo Hendrik Orav, kes nägi suurt vaeva, et saada kätte tulemus seitsme CFC tiimi noore vastu MU17 klassis, sõitis end lõpuks tublile 3. kohale. Sama vanuste neiude seas oli Mirt Ärm samuti 3. NU19 klassis sai finišispurdiga teise koha Mariann Koik, esikohani jäi 4 kümnendiksekundit.
Järgmisel päeval vahetati rattad maastikurataste vastu ja asuti Viljandi rattamaratoni starti. Maratoni põhisõidul otsustas Hugo Hendrik Orav haarata liidripositsiooni juba mõned kilomeetrid peale starti ning sinna ta jäi ka sõidu lõpuni. Võit oli veenev, vahe järgmise sõitjaga pea 3 minutit. Hugo võitis nii absoluutarvestuses kui muidugi ka oma M16 vanuseklassis. M16 poodiumi kaks alumist astet aga täitsid meie klubi Mihkel Arro ja Marten Konga!

Mariann Koik saavutas naiste põhiklassis tubli 2. koha, Berit Grünberg oli 4. Poolmaratonil näitasid meie tüdrukud väga kiiret minekut. 1. koha N12 klassis võitis Karolina Lilenbach, Johannan Linnas saavutas 2. koha ning Elis Emma Lelle oli napilt 4., jäädes poodiumilt välja vaid 9 sekundiga.

Võistluskalender on noortel tavapäraselt tihe ja järgmise ülevaate teeme paari nädala pärast.

Spordiklubi Porter Racing

© 2002 – 2024

annan.teada@porterracing.ee

a/a EE182200221022202445

Spordiklubi Porter Racing

© 2002 – 2024

annan.teada@porterracing.ee

a/a EE182200221022202445